Det blir en langhelg med topptur-/skredkurs, yoga, god mat og hyggelig samvaro. Dette er helgen for deg som har stått litt på ski fra før, men kanskje aldrig har gått på topptur, eller for deg som har gått en del på topptur, men vill lære mer om skred samt ha en herlig, lærerik helg sammen med andre likasinnade jenter.

IMG_9047.jpg
Skid-bild.png
DSC07555.JPG

Opplegg

Helgen starter torsdag kveld med middag sammen på hyttan der vi skal bo. Vi lærer kjenne hverandre og ser også på opplegget for helgen samt hvilket utstyr vi skal ha med på tur. Fredag, lørdag og søndag blir det turer i området. Underveis lærer vi tips og triks for ferdsel i alpin skiterreng. Grunnleggende skredkunnskap er en viktig del av kurset. Vi graver og ser på snøen sammen, diskuterer sporvalg, terreng og forhold. Du får lære deg systematisk turplanlegging og rissikoreduserende tiltak for å bli bedre på ferdes tryggt på fjellet. Det blir også kameratredning, der alle får trene på å bruke skredsøkere, søkestang og spade. Under kurset diskuterer vi dessuten menneskelig faktor og hvordan vi påvirkes av hverandre og omgivelsen. Kveldene bruker vi delvis til en del teori innendørs, der vi bland annet ser på forskjellige redskap for turplanlegging, men det blir også tid for yoga og badstue. Vi lager middag i lag og koser oss hele kvelden sammen på hyttan. Søndag ettermiddag avslutter vi etter dagens tur. Tidpunkt kan justeres etter når tid deltagere treng å komme seg hjem, men ca kl 16.

Utstyr

Dette er en liste på det utstyr dere tar med selv. Tenk på at vi kommer vara ute hele dagen, og stå en del still, så ta med tilstrekkelig med varma klær. Hvis det er noe utstyr dere mangler finnes det noe for utleie. Kontakta meg i god tid før, så skal vi forsøke fikse det som trengs.

·     Ski for topptur (eller splittboard) inkl feller, staver og skisko

·     Dagsryggsekk, ca 30 liter

·     Hjelm, solbriller, solskyddsfaktor

·     Varma klær, inkl votter, lue, ekstra varmeplagg mv. 

·     Skredutstyr: skredsøkare, spade, søkestang

·     Valgfritt: kompass (/klinometer-kompass), kart, snøsag

Ta kontakt hvis du har noen spørsmål! 

fullsizeoutput_6ea.jpeg

Pris: 5800kr

Studentpris: 5300kr

forkunnskaper: Deltagere Bør kunne ta seg ned på ski i lett terreng.

Inkludert: mat, Losji, Skredkurs, yoga, badstue

DSC07563.JPG
Tierra_Winter-opt-19.jpg