SKREDKURS

Narvik, 1-3 mars

Kost og losji er inkludert!

Opplegg

Kurset gir grunnleggende forståelse for skred og skredterreng. Vi er ute i relevant terreng og lærer oss i praksis. Vi ser på snøen sammen, diskuterer sporvalg, terreng og forhold. Du får lære deg systematisk turplanlegging og rissikoreduserende tiltak i fjellet. Det blir kameratredning, der alle får trene på å bruke skredsøkere, søkestang og spade. Under kurset diskuterer også vi menneskelig faktor og hvordan vi påvirkes av hverandre og omgivelsen. Dessuten kommer vi grave og se i snøen, og lære oss en del om forskjellige tester man kan gjøre. Kveldstid blir det en del teori innendørs, der vi bland annet ser på forskjellige redskap for turplanlegging. 

Kost og losji

Vi bor sammen på hytte der vi har gode muligheter for relevant skredterreng rett utenfor døra. På kvelden koser vi oss sammen og det finnes også badstue å leie hvis det er intresse for det. All mat er inkludert i kurset, men vi hjelpes åt og lager maten sammen. Det blir god og enkel mat, med en del innslag av vegetarisk kost. På morgenen spiser vi frokost og lager samtidig matpakke for dagen. Hvis du har noen spesielle ønsker for mat, eller noen allergi eller spesialkost, skriv det når du melder deg på kurset. Ingen alkoholhaltig drikke inngår, men det går bra at ta med selv hvis man ønsker.

Utstyr

Dette er en liste på det utstyr dere tar med selv. Tenk på at vi kommer vara ute hele dagen, og stå en del still, så ta med tilstrekkelig med varma klær. Hvis det er noe utstyr dere mangler finnes det for utleie. Kontakta meg i god tid før, så skal vi forsøke fikse det som trengs.

  • Ski for topptur (eller splittboard) inkl feller, staver og skisko

  • Dagsryggsekk, (ca 30 liter)

  • Skredutstyr: skredsøkare, spade, søkestang

  • Hodelykt

  • Valgfritt: kompass (/klinometer-kompass), kart, snøsag

  • Varma klær, inkl votter, lue, ekstra varmeplagg, dunjakke osv. 

  • Klær for bruk på hytte

  • Sengetøy og håndduk (går å leie for 75kr)

Ta kontakt hvis det er noe spørsmål!

IMG_2633.jpg

Siste-minutt-pris!

Pris: 3300kr

Studentpris: 2700kr

Forkunnskaper: Deltagere skal kunne stå på ski (eller splitt-board) nedover i lett terreng. Hvis man vil komme vel forberedt kan man gjerne se igjennom material på snøskredskolen på varsom.no, før kurs.

IMG_2565.jpg
IMG_2113.jpg
IMG_2632.jpg
IMG_2711.jpg
IMG_2485.jpg