SKREDKURS

Tromsø, 22-24 mars

Kurset gir grunnleggende forståelse for skred og skredterreng. Vi er ute i relevant terreng og lærer oss i praksis. Vi ser på snøen sammen, diskuterer sporvalg, terreng og forhold. Du får lære deg systematisk turplanlegging og rissikoreduserende tiltak i fjellet. Det blir kameratredning, der alle får trene på å bruke skredsøkere, søkestang og spade. Under kurset diskuterer vi menneskelig faktor og hvordan vi påvirkes av hverandre og omgivelsen. Dessuten kommer vi grave og se i snøen og lære oss en del om forskjellige tester man kan gjøre. Du får også lære deg hvilke hjelpemiddel som finnes for turplanlegging samt hviler utstyr som er bra att ta med når man skal på tur.

Dette er et grunnleggende grus for de som vil lære seg ferdes sikrere på vinterfjellet, eller for di som vil friske opp tidligere kunnskap.

Vi ses fredag ettermiddag kl 18 for en kort økt, og siden blir det tur på fjellet lørdag og søndag.

Utstyr

Dette er en liste på det utstyr dere tar med selv. Tenk på at vi kommer vara ute hele dagen, og stå en del still, så ta med tilstrekkelig med varma klær. Hvis det er noe utstyr dere mangler finnes det noe for utleie. Kontakta meg i god tid før, så skal vi forsøke fikse det som trengs.

·     Ski for topptur (eller splittboard) inkl feller, staver og skisko

·     Dagsryggsekk, ca 30 liter

·     Hjelm, solbriller, solskyddsfaktor

·     Mat og drikke for dagen

·     Varma klær, inkl votter, lue, ekstra varmeplagg osv. 

·     Skredutstyr: skredsøkare, spade, søkestang

·     Valgfritt: kompass (/klinometer-kompass), kart, snøsåg

DSC07563.JPG

Pris: 2500kr

Studentpris: 2100kr

Tid: Fredag 22 mars kl 18

Forkunnskaper: Deltagere skal kunne stå på ski (eller splitt-board) utover i lett terreng. Hvis man vil komme vel forberedt kan man gjerne se igjennom material på snøskredskolen på varsom.no, før kurs

Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Karineknor@gmail.com, +47 982 65 672

DSC07511.JPG
DSC07458.JPG
IMG_2565.jpg
IMG_2633.jpg