Fjällöpning med husky

Narvik, 29 aug-1 sep

I år Blir det en helt unik fjällöpningshelg 🏃🏽‍♂️🏃🏼‍♀️ Som jag arrangerar tillsammans med Bergbjørn Fjellservice. Det blir en helg full av löpning, yoga, god mat, glädje och inspiration, Och Den här gången tar vi med oss Huskyer!

I år löper vi hytta-till-hytta i ett fantastiskt fjällområde i närheten av Skjomen och Narvik. Stigarna är varierade och väl märkta. De norska DNT-hyttorna är obemannade men fullt utrustade så vi behöver bara ha med oss minimalt med utrustning. Dessutom kommer huskyerna bära mat för helgen, lakanspåse och extra kläder, så att du inte behöver bära nästan någonting själv. Fokus ligger på löparglädje, upplevelse och gemenskap. Alla som äger ett par löparskor kan bli med, oavsett om man är nybörjare eller van löpare. Löpningen blir i ett lugnt tempo, vilket betyder att man går en hel del i uppförsbackarna. I tillägg kan man få lite draghjälp av hundarna om man blir trött. Vi har också möjlighet att dela upp oss i mindre grupper med olika tempo, så att man kan välja tempo efter dagsformen. Distansen mellan hytterna blir ca 10-20km/dag, med stopp för fika på vägen. Vi tar oss också tid att stanna för att njuta av att vara i fjällen med den fantastiska omgivningen. Fjällöpning för oss handlar mer om upplevelsen, och att man har det roligt tillsammans, än maximal träningseffekt.

Under helgen blir det dessutom yogapass för de som vill bli med på det. Vi har med oss en Ashatanga yoga-instruktör, och det blir pass anpassade för att sträcka ut löpmuskler och stela ben.

På kvällarna har vi det mysigt tillsammans i hyttan, med god mat och brasa i kaminen. Maten under helgen blir, utöver en del frystorkad mat, också “hemmalagad” mat med fokus på hälsosam och miljömedveten livsstil. Det finns otroligt mycket gott och enkelt man kan laga, som faktiskt även är bra för miljön. Allt från frukost till middag, och inte minst efterrätt! Det blir daddelbollar, banankakor med chiafrön och annat smått och gott. Karin Bergbjörn, som har kurs i «Wilderness cooking», kommer också dela med sig av nya spännande tips på vad man kan laga för mat när man är på tur. Dessutom kan vi se om vi finner några extra goda tillbehör som vi kan plocka längs vägen!

Hör av dig om du har några frågor!

Hoppas vi ses!

Bilder från tidigare fjällöpnings- och yogahelger

Tack till yogainstruktörer Anna Nordström og Kicki Jacobsson, samt löpledere Caroline Tollstadius, som var med 2018.

DSC08281.JPG

Viktig info

Pris: 5800NOK (Inkl. mat, losgi och guide)

Varighet: torsdag-söndag 

svårighetsnivå: Detta är både för nybörjare och vana löpare! Vi delar in oss i grupper med olika tempo efter nivå.

Sista anmälningsdag: 18 aug

Det har varit en helt fantastisk helg, med så mycket glädje, inspiration och kul samvaro!
— Deltagare 2017
Jag skulle vilja säga att det har varit kvalitet i allt vi har fått uppleva
— Deltagare 2017