Fjällöpningshelg för tjejer

13-16 September, 2018

I mitten av september kör vi en ny omgång av förra årets vällyckade fjällöpningshelg. Det blir en helg full av fjällöpning, yoga, bastu, god mat, glädje och inspiration! 

Vi bor på Gratangsfjellet hotell, omslutna av fjällen och med fantastisk utsikt över fjorden. Därifrån har vi oändligt med alternativ för olika löpturer. Allt från äventyrliga ryggtraverser i högfjället till mysiga stigar i björkskogen. Fokus ligger på löpglädje, upplevelse och gemenskap. Alla som äger ett par löpskor kan bli med, oavsett om du är nybörjare eller van löpare. Turerna anpassas efter väder och vind, samt efter gruppens önskan och nivå. Vi kommer dela upp oss i grupper, så man har möjlighet att välja hur långt man vill löpa. Man kan också byta grupp beroende på dagsformen. De korta turerna blir mellan 5-8km per dag, och de längre turerna blir cirka 15-20km per dag, plus ett antal höjdmeter. Löpningen blir i ett lugnt tempo, vilket oftast betyder att man går en hel del uppför. Vi tar med matsäck och tar oss tid att stoppa och njuta av omgivningen. Fjällöpning för oss handlar mer om upplevelse och att man har det kul tillsammans, än prestation och maximal träningseffekt. 

Utöver fjällöpningen blir det också tips och övningar för löpning i terräng, samt för att förbättra löptekniken generellt. Det kommer även att erbjudas yogapass och bastu för alla som vill vara med på det. Om kvällarna blir det gemensam middag och tid för skönt häng och träningssnack. 

Helgens matkonsept är god, nyttig och miljömedveten mat. Det blir vegetarisk mat, inspirerat av höstens färger. Bär från Narviksfjället blandas med chiafrön, nybakt bröd och färgstarka grönsaker. Det finns så otroligt mycket god mat man kan laga som faktiskt är bra både för kroppen och miljön. Allt från frukost till middag och självklart dessert! Matlagningen tycker vi är en del av matglädjen, så uppdelat i grupper kommer vi laga maten tillsammans under helgen. Det blir nya recept, tips och inspiration för att enkelt laga och äta bättre mat i vardagen. 

Vi har tyvärr inte möjlighet att servera alkoholhaltiga drycker, men man får gärna ta med själv om man vill. 

Om du har några frågor är det bara att kontakta mig på mail eller Facebook. 

Hoppas vi ses i september! 

Bilder från förra årets fjällöpningshelg

IMG_0518.jpg

Viktig info

Pris: 4880kr/person.

Varighet: torsdag-söndag 

Nivå: Både nybörjare och erfarna löpare är välkomna! Vi kommer dela in oss i grupper efter önska och nivå, så alla som klarar att springa 8km i lugnt tempo (under 60min) kan bli med. 

Sista Anmälningsdag: 2 september

Det har varit en helt fantastisk helg, med så mycket glädje, inspiration och kul samvaro!
— Deltagere 2017

Program för helgen 

Torsdag

Cirka 14.00 Vi ses och äter lunch (går fint att komma lite tidigare eller senare om det passar bättre med tanke på transportmöjligheterna.) 
15.00 Löptur, kort och lugn. 
18.00 Dusch och bastu
19.30 Middag 

Fredag

08.00 Morgon-yoga
08.30 Frukost
10:00 Löptur (2-3h)
14.00 Soppa och kaffe
15.30 Löpskolning og teknikträning för utförslöpning
17.00 Dusch och bastu
19:00 Middag 

Lørdag

08.30 Frukost
10.00 Löptur (4-5h)
15.00 Soppa och kaffe
16.00 Yoga
17.30 Dusch och bastu
19.00 Middag 

Söndag

08.00 Morgon-yoga
09.00 Frukost
10.00 Löptur, kortare, lugn tur
13.00 Lunch og kaffe

Jag skulle vilja säga att det har varit kvalitet i allt vi har fått uppleva
— Deltagere 2017